Какви са рисковете от употребата на райски газ и пълната му

...
</TD
>Какви са рисковете от употребата на райски газ и пълната му
Коментари Харесай

Само в едно заведение в Русе се предлага райски газ 

Какви са рисковете от използването на божествен газ и цялостната му възбрана ще пресече ли неговото потребление от подрастващите? Тази тематика разясниха пред bTV НОВИНИТЕ, психологът Иван Игов и анестезиологът доктор Иван Колчаков.

Повод за подновяването на диалога стана клип в обществените мрежи, на който се вижда по какъв начин осем девойки дишат божествен газ в центъра на Русе. Това става дни откакто страната публично забрани потреблението му. По случая е сезирана прокуратурата, формирана е и кореспонденция.

" Още през вчерашния ден стартира взаимната инспекция сред РЗИ и ОДМВР-Русе, като от регионалната прокуратура ни е даден 10-дневен период. След приключването на този период, резултатите от инспекцията ще бъдат изпратени до прокуратурата “, сподели доктор Павлина Симеонова от РЗИ-Русе пред кореспондента на bTV Мариана Трифонова.

Д-р Симеонова добави, че занапред ще се открива лицето, от което девойките са закупили райския газ. Към момента се открива самоличността на малолетните деца.

" За първото 6-месечие на тази година са направени 354 инспекции по член 54, който е за продажба на алкохол. Направени са и 462 инспекции са направени по член 54а за продажба на божествен газ. Към актуалният миг има потвърдено нарушаване в едно нощно заведение. Там се е продавал божествен газ “, сподели още доктор Симеонова.

" Първата ми работа през вчерашния ден беше да ревизира дали мога да си купя божествен газ. Успях да си купя от един уебсайт. Купих си към 50 капсули дружно с балоните. Аз си взех с усет на ягода, само че имаше и други усети. Пишеше, че това е за хранителни потребности, въпреки да не разбрах, за какво се продават с балони “, разяснява тематиката в студиото на " Тази заран “ психологът Иван Игов.

Той е безапелационен, че ние още веднъж имаме закони, които не се съблюдават, тъй като липсва контрола. Според него първото нещо, което е трябвало да се направи, е да се спре онлайн продажбата на божествен газ. Това обаче не е направено.

" Райският газ е опиат, само че има разлика сред него и останалите опиати. Тъй като това вещество от дълго време се употребява от промишлеността и то не може да бъде неразрешено императивно. Това е и методът да бъде пробивана възбраната за лимитираното му потребление като опиат от хората “, разяснява доктор Иван Колчаков от болница " Софиямед “.

" Това, което се случи с моя наследник е неприятно, само че не приключи съдбовно. Той е добре. Станалото с него не е частен случай. Всичко това обаче е доста рисково. Дори експертите не са осведомени с комбинацията от алкохол и газ. Аз изчетох ужасно доста неща по тематиката “, описа и майката на момче, което припадна след използването на коктейл от алкохол и божествен газ.

Елица Йорданова показа също по този начин, че синът ѝ е консумирал алкохол и божествен газ в дискотека в Правец, където няма никакви ограничавания за малолетни лица. Според нея това продължава. Към делото, заведено от нея, няма открити виновници.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР